Gästblogg

Vårens inrednings­trender

I början av februari varje år, lagom till möbelmässan, kommer de flesta möbelleverantörer ut med årets nyheter. Stockholm Furniture Fair är världens största mötesplats för skandinavisk design och sätter tonen för hur resten av årets trender inom inredning kommer att se ut. Vi besökte mässan och har gjort några trendspaningar inför året.

Vi ser en hel del småbord av olika slag. Kombinera gärna flera stycken där antingen storlek, höjd eller material varierar. Vi tröttnar aldrig på dessa små bord som är ett enkelt medel för att få ditt vardagsrum att kännas nytt.

Monokrom färgsättning är riktigt hett! Antingen är allt infärgat i samma nyans, väggar, element, möbler och så vidare, eller så är det olika nyanser av samma färg. Välj den färg du gillar bäst, eller haka på trenden med mörkt blåa och gröna toner.

Olika nyanser av rosa är riktigt trendigt

Eller varför inte våga vinrött eller starkare färger så som gult och korall. Olika nyanser av rosa är också riktigt trendigt, dock ska det vara mer varm, mjuk rosa än en klar rosa.

Glaslampor har vi ju sett under några år, men ökningen av glaslampor på mässan är märkbar. Det får gärna vara en rökgrå ton på glaset, lite kromad spegeleffekt eller bara klarglas. Trendigt värre!

 

Ingen har väl undgått odlingstrenden som har pågått på sistone. I våra privata hem vill vi ha stora monsteror, calatheor och annat grönt. Nu är det många möbeltillverkare som har snappat upp det här och visar olika typer av kärl för växterna. Vanligast är lackade metallbehållare.

Slutligen vill vi sammanfatta mässan med att det överlag är mycket rundade, ovala och mjuka former. En flört med 70-talet visas tydligt genom formerna, färgerna och att fåtöljer gärna får ha fransar, mässingssockel och sammetsklädsel. Även när det kommer till marmor så börjar vi frångå den strikt vita och ser mer grön, brun och beige marmor.

Våga mer helt enkelt!

Vi utmanas helt klart att ta ett steg från den typiskt nordiska, avskalade stilen med rena träytor till mer lackat, mycket färg och lyxiga marmorerade småbord med mässingskant och tydlig ådring. Våga mer helt enkelt!