Gästblogg

En vinröd jul 

För det mesta slås vi av häpnad över att julen kommer tidigare och tidigare varje år. Vi skrattar och suckar, tycker att var sak har sin tid. Men i år är något annorlunda. Julen kunde liksom inte börja tidigt nog! När är det dags, kan man inte bara få ställa fram en liten stjärna….? Vet inte riktigt vad vår otålighet handlar om, men det skulle kunna vara att i år kommer julen bli extra fin och vi vill hinna njuta av den så länge som möjligt!

Puderrosa färger har varit på tapeten ett tag nu, det smyger sig in i allt från kuddar, väggfärger och växter. Nu är det dags för nästa steg - vinrött! Tillsammans utgör de en fantastisk kombination, det vinröda ger ett djup, som en dimension till åt den rosa färgen. Dessutom gör den sig utomordentligt bra med en lika mustig mörkgrön färg, eller blå. Som tur är så har inredningsvärlden snappat upp det här och visar därmed oemotståndliga inspirationsbilder på en jul med vinröda inslag. Eller för den delen en roströd variant som funkar bra det med.

Julen ger möjligheter för alla att hitta sin individuella stil. Det moderna, abstrakta och stilrena är lika rätt som det traditionella. Kransar, mässingsljusstakar och mossinklädda amaryllisar i glasbehållare känns lika rätt år efter år. Juldekoration med andra färger än de klassiska har dock smugit sig in på senare år. När det nya möter det gamla kan det bli en väldigt fin mix. Det klarröda byts ut mot vinrött. Den spegelblanka julkulan kompletteras med en i sammet och glittret i granen ersätts med en vimpel med gulddetaljer. Intressanta möten som blir till små lyckoskutt i design- och detaljnördens hjärtan. Det behövs inte mycket för att hela juldekorationen ska kännas ny och fräsch jämfört med förra året, det handlar nog bara om att vara konsekvent. Lite samma som med sitt hem, grunden är den samma, men några nya kuddar i soffan som matchar två nya ljusstakar, servetter och vips så var hela intrycket annorlunda!

För övrigt så kan ju faktiskt det mesta nyinköpta sparas en bra bit in i framtiden, för nu kommer vinrött med stormsteg i hela inredningssvängen. God jul och fin vinröd 2018 önskar vi er, inte en dag för tidigt!

Juldekoration från House Doctor.

Designhouse Stockholm har en modern variant av julgran i plywood.

 

Fina kuddar från H&M Home, , Bolia, Artilleriet och Ferm Living.

 Pappershängen från Broste Copenhagen.

Vasen som nog alla känner igen har fått en ny färg och lite kompisar, från DBKD.

 Inspirationsbild med vacker stjärna från Artilleriet.

Inspirerande dukning från Broste Copenhagen.

 

 Markslöjds ljuskälla i form av en stjärna passar för att både hängas och sättas i bordslampa.

 

Lagerhaus har en enkel guldring som kan vara dekorativ i sig men även prydas med vad som önskas för tillfället, här eucalyptusblad.

 

Teadventskalendern för i år. Förpackningen är ju bara såå rätt!

 

Avslutningsvis, julkulor från House Doctor och en modern julgransstjärna från Ferm Living. 

Om Dora och Sara inredning

Vi har jobbat med inredning i över 10 år, men vårt samarbete började för ca 8 år sedan, då vi som egna företagare i samma bransch började åka på mässor tillsammans. Efter några lyckade projekt ihop, har samarbetet fortsatt och storleken på objekten har ökat. Vi jobbar i offentlig miljö och har i Västerås bl a inrett restaurangerna Folkets, Vardasrum och Brasseriet.

Dora är tvåbarnsmamma som har studerat inredningsarkitektur i Rom, älskar växter och att fotografera. Sara utbildade sig i Oslo, är alltid uppdaterad om inredningstrender och är fram till hösten (delvis) mammaledig med sitt andra barn.

Just nu jobbar de med en biograf i Oslo och vårt nya kontor. Det är Dora och Sara som inrett vårt showhouse, och vi är lyckligt lottade över att de även inreder resten av vårt ”ursäkta röran, vi bygger om” kontor. Det kommer bli så fint när allt är klart!

Följ dem gärna på instagram: dora.sara.inredning