Aroseken bloggar

Jul, jul strålande jul!

När jag sitter här och tittar ut genom fönstret på mitt kontor, så funderar jag på om det var bättre förr. Nog var det det väl ändå det. Jularna hemma på gården i Värmland var alltid vita, skidbacken alltid pistad och vi barn var alltid lika ivriga att få visa upp hur bra vi hade blivit på slalom efter att vi tittat på Ingemar Stenmark.

Vilken tur då att jag istället för att titta ut genom fönstret, kan titta ut genom kontorsdörren och se vårt ombyggda kontor. Efter att ha bedrivit vår verksamhet - mitt i ett bygge - under ett års tid, så kan vi nu lugnt andas ut. Allt är klart och tänk så fint det blev. 

Hej då, 2017

2017 har varit ett händelserikt år för Aroseken. På Gotö, Barkarö har vi startat upp husproduktion igen, och vi har även kommit igång med vårt radhusprojekt i Gäddeholm. Det känns väldigt stimulerande att vi har två så fina småhusprojektet igång samtidigt. Och i kv Lathis på Lillhamra är samtliga 31 hus nu inflyttade.

Inom vår förvaltning har vi haft glädjen att hälsa nya hyresgäster välkomna till oss på Aroseken. Detta efter att vi köpt tre fastigheter med 12 hyreslägenheter på Ruagatan i Barkarö. Här kommer vi även att bygga ytterligare 12 hyreslägenheter någon gång under 2018.

Och sist, men inte minst, så har vi hälsat BoBo välkommen in i gänget.

Välkommen, 2018

2018 står för dörren och vi har ett spännande år framför oss med många utmaningar. Utmaningar som vi ser fram emot. Vi jobbar bl a med detaljplaner runt om i Västerås för att vi ska kunna fortsätta med Arosekens kall - att bygga prisvärda bostäder åt Västeråsarna. Under året så kommer vi att lägga ett stort fokus på hyreslägenheter. Vår målsättning är att gå från ca 700 till 1000 hyreslägenheter - och detta så snart som möjligt. Så det blir till att kämpa på, men med lite kämparanda så vet vi att det kommer att gå. Detta betyder dock  inte att vi kommer dra ner på takten när de gäller våra småhus med äganderätt.

Om ni följer oss på Facebook och Instagram, så kommer vi att hålla er uppdaterade där om vad vi pysslar med här.

Men så var det det där med…var det verkligen bättre förr?

Nåväl…julen 1977. Det var tio plusgrader ute och ingen snö. Jag minns att jag grät mig till sömns den julaftonen av den orsaken. Trösten var mina nya slalomskidor som låg tätt intill mig. De var dock alldeles för långa, med motiveringen ”nu har pôjken nöe å växe i” från min far.

Nej, det var inte bättre förr.

Jag och min underbara personal önskar dig en riktigt

God Jul & Gott Nytt År!

Christian 

 

Vi Arosekare vi jobbar för Mälarstaden, och bygger hus nästan hela dagen. Vi bygger stora, vi bygger små. Vi bygger några med godis på.

Vi bygger inte bara hus, vi bygger pepparkakshus också.

Hugo, är du redo för pepparkaksbygge? Aj, aj kapten! Nu kör vi!

Det är roligt att bygga pepparkakshus.

Raka vinklar är viktigt även i pepparkakshus.

Husresning! 😊

Skorstenen får man inte glömma bort. Hur ska Jultomten annars komma in? 😉

Håll i hatten...nej, tomteluvan! Nu är det snart klart!

Nej, se det snöar. Nej, se det snöar. Det var väl roligt, hurra! 

Ingredienser:

Resultatet kan du se om du kikar in i vårt fönster på Badhusgatan 😊

 

I ett hus i skogens slut, liten tomte tittar ut.

Där kan du även se vår finfina julgran. Den byggde (och pyntade) vi också tillsammans. Hur det gick? Som en dans, förstås! 

Att "bygga" ihop en gran är nästan lika roligt som att bygga ett hus. 

De här grabbarna lyser upp tillvaron.

Granen står så grön och grann i stugan, granen står så grön och grann i stugan.
Tra-la-la-la-la, tra-la-la-la-la, tra-la-la-la-la, la-la!

 

Men komihåg, det viktiga är inte det som ligger under granen - utan de som sitter runt den ❤️

Från oss alla, till er alla - en riktigt

God Jul & Gott Nytt År! 😍