Gästblogg

Lyxiga och lätta alternativ till tacos

Ok, handen på hjärtat. Hur många av er tillhör skaran som, om än lite tveksamt, nickar instämmande när tacos kommer på tal mot slutet av veckan? Ganska många, om jag får gissa. Faktiskt. Och i samma gissning tror jag också att ni dessutom gillar det. För konceptet är ju genialt! Plocket. Variationerna. Pratet. Hettan. Umgänget. Enkelheten.

Men hur gör du för att lyfta fredagsmyset ytterligare en nivå, så att du till och med vill bjuda hem vännerna på det? Här kommer 1 recept med 3 olika serveringsförslag som får dig att till och med i jobbets fikarum på måndag rakryggat skryta om ett fredagskäk värt namnet. Förbered dig på en sak bara - du kommer att göra succé! Lycka till – och smaklig måltid!

 

Pulled chicken burgare -  yummy!

Pulled chicken tapas/tacos - mumsigt!

Pulled chicken sallad - fräscht!

Pulled Chicken i tre variationer - Tapas / Burger / Sallad /

Pulled Chicken är inte alls lika tidskrävande som Pulled Beef eller Pulled Pork, och ändå ”lyxigare” än den traditionella köttfärsen. Antingen kör du de klassiska tacoskalen, tortillas eller varför inte testa:

Tillbehör som passar till allt ovan: Salsa på mango, chili, koriander och lime. Tips! Pressa lite lime över din valda rätt som avslutning så får du en härligt fräsch och syrlig brytning mot den kryddiga kycklingen.

 

Pulled chicken (4 portioner)

4 st kycklingfileér (färska alt tinade)

2 msk smör/olja

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

1 röd chilifrukt (eller starkare chilifrukt)

1 flaska rökig bbq-sås, ca 500 gram (spar lite att ha på den färdiga rätten!)

Fond/buljong så det precis täcker kycklingen

Salt, spiskummin, koriander, chipotlepeppar

1 uns kärlek

1 nypa glatt humör

Gör så här:

 

 Om vår gästbloggare och matentusiast

Glad, självlärd matlagare i mina mellersta år. Mina främsta matrecensenter är en lika glad sambo och mina två kids, 12 & 14 år, varav den yngre dottern är en matnyfiken och öppensinnig provsmakare, medan den äldre sonen verkar ha utvecklat svår allergi mot alla sorters grönsaker…

Lagar mat efter recept och lagar mat utan recept. Lagar mat med strikta ramar, men "skjuter lika ofta från höften". Gillar det lugna, meditativa med att hacka en lök lika mycket som att vispa mig svettig för en bearnaisesås. Tycker att mat ska ses som en möjlighet till umgänge mellan människor: Din livskamrat, din familj, dina barn, vännerna, ja alla. Gör det enkelt. Mat ska vara skoj! Vad du lagar bestämmer DU, men det vore förstås jättekul om du vill testa något av mina förslag och göra rätten till din egen, så som du gillar den! Och sist men inte minst, glöm aldrig att alltid krydda med "en nypa glädje" och "ett uns kärlek". Då blir det alltid gott! 

/Andreas