Gästblogg

När ha-begäret kickar in

Inredningsvärlden är inte långt från modebranschen, trenderna kommer och går allt snabbare. Några förändringar och plötsligt blir sjuttiotalets rosa inredning modern och attraktiv igen. Den ena trenden löser av den andra, och när det gäller heminredning är det i princip omöjligt att hänga med fullt ut.

Varje år när det kommer inredningsnyheter, så finns det några produkter som fångar våra hjärtan och ha-begäret kickar in.

Vi som jobbar med inredning håller koll på trenderna via bloggar, mässor, butiksbesök och tidningar. Varje år när det kommer inredningsnyheter, så finns det några produkter som fångar våra hjärtan och ha-begäret kickar in. Den stolen bara måste jag ha! Den byrån ska jag köpa om den så måste stå i en kartong i förrådet i tre år innan den få en rättmätig plats i mitt hem. Den tapeten väcker tankar som inte kan slås bort förrän tapeten hänger på sovrumsväggen. Lite så. 

Vi tänkte dela med oss av nyheterna som har väckt ha-begäret i oss.

Den dekorativa mobilen från House Doctor är så snygg! Tänk så fint att bryta av tavelväggen med det här lilla smycket, alternativt hänga den fritt från taket.

  

Skåpet i Ikeas nya Stockholm 2017-serie är ju helt fantastisk med sin transparens! Dess dörrar i rotting och ram av ask, så fin kombination. Skåpet skulle kunna användas som rumsavdelare, klädskåp, förvaringsskåp eller bara stå och vara snygg.

Så fin liten lampa från House Doctor! Den är inte stor, men ändå så dekorativ att den inte behöver särskilt mycket sällskap. Lite som ett guldekollon.

Terrazzo är ju så hett! Det är verkligen en aktuellt trend som man för några år sen tyckte var så otroligt fult samtidigt som det i ny kostym kan vara rena snyggdöden! Här som tapet från Firm Living.

Rottingfåtöljen är också en del av Ikeas nya Stockholm 2017 serie. Så dekorativ, inget man ställer mot en vägg.

Men alltså, skön eller oskön, vem bryr sig, vill inte alla ha en utemöbel ritad av bröderna Bouroullec för HAY?! För ögat…

En till snygg lampa som i fantasin liksom bara hoppar in lite varstans där man tittar, inte alls svårt att föreställa sig. Från House Doctor.

Vi skulle säkert kunna hålla på hela dagen, ju mer man tittar desto mer finheter vill man ha. Men vi begränsar oss med att visa den sista åtråvärda nyheten från Designhouse Stockholm, Greenhouse. Klart man behöver en sån till sina trendiga succulenter, palettblad eller rosaspräckliga calatheasticklingar!

 Om Dora och Sara inredning

Vi har jobbat med inredning i över 10 år, men vårt samarbete började för ca 8 år sedan, då vi som egna företagare i samma bransch började åka på mässor tillsammans. Efter några lyckade projekt ihop, har samarbetet fortsatt och storleken på objekten har ökat. Vi jobbar i offentlig miljö och har i Västerås bl a inrett restaurangerna Folkets, Vardasrum och Brasseriet.

Dora är tvåbarnsmamma som har studerat inredningsarkitektur i Rom, älskar växter och att fotografera. Sara utbildade sig i Oslo, är alltid uppdaterad om inredningstrender och är fram till hösten (delvis) mammaledig med sitt andra barn.

Just nu jobbar de med en biograf i Oslo och vårt nya kontor. Det är Dora och Sara som inrett vårt showhouse, och vi är lyckligt lottade över att de även inreder resten av vårt ”ursäkta röran, vi bygger om” kontor. Det kommer bli så fint när allt är klart!

Följ dem gärna på instagram: dora.sara.inredning