Gästblogg

Nu grönskar uterummet

Varje år känns det som om sommaren aldrig kommer och att vi har haft den kallaste våren någonsin. Men plötsligt står vi där, allt har på nåt märkligt vis lyckats bli grönt och syrenerna blommar lagom till studenten, precis som vanligt. Vi vill flytta ut och helst äta alla måltider i vår nyvunna utemiljö - men hur får vi det att kännas nytt och fräscht?

Småbord, lampor eller nya kuddar ger enkelt nytt liv till det befintliga uterummet, det finns även ett stort urval av utomhusmattor som ger ett mjukare intryck till en sittgrupp. Belysning är otroligt stämningshöjande vid sena sommarkvällar. Vill man göra större förändringar så är det populärt med mindre bänkar, att byta ut två stolar vid en matgrupp till en tvåsitsig soffa skapar ett helt nytt intryck. En ensam dekorativ bänk eller en mindre grupp någonstans i trädgården är också ett väldigt trevligt blickfång. I år är det trendigt med sittmöbler som har ett klassiskt flätat mönster i rygg och dyna, fast på ett modernt vis. Slutligen får man inte glömma att det viktigaste inslaget som gör en uteplats till en trivsam oas är förstås växterna! I krukor, amplar och olika typer av behållare så livar blommor, gröna växter och kryddor upp mer än något annat.

Nu är det dags att flytta ut till vår fantastiska utemiljö, och då gäller det att göra det med stil.

Ha en fin sommar i det gröna!

 

Amplar från danska Menu.

 

Our Bench heter den här skönheten från Friends & Founders.

 

Stolen med det vackert flätade ryggstödet kommer ifrån Cane-line och heter Less.

 

Möbelserien med stolar och soffa heter Croisette från Fermob.

Dekorativa vattenkannor i härliga färger från Xala.

 

Småborden från Cane-line heter On the Roll och finns i olika färger och storlekar.

 

Möbeln tillverkas av italienska Ethimo och heter Clessidra. 

 

Vackra bambumöbler från Tine K.

 

Utomhusbelysning från Xala.

 

 Om Dora och Sara inredning

Vi har jobbat med inredning i över 10 år, men vårt samarbete började för ca 8 år sedan, då vi som egna företagare i samma bransch började åka på mässor tillsammans. Efter några lyckade projekt ihop, har samarbetet fortsatt och storleken på objekten har ökat. Vi jobbar i offentlig miljö och har i Västerås bl a inrett restaurangerna Folkets, Vardasrum och Brasseriet.

Dora är tvåbarnsmamma som har studerat inredningsarkitektur i Rom, älskar växter och att fotografera. Sara utbildade sig i Oslo, är alltid uppdaterad om inredningstrender och är fram till hösten (delvis) mammaledig med sitt andra barn.

Just nu jobbar de med en biograf i Oslo och vårt nya kontor. Det är Dora och Sara som inrett vårt showhouse, och vi är lyckligt lottade över att de även inreder resten av vårt ”ursäkta röran, vi bygger om” kontor. Det kommer bli så fint när allt är klart!

Följ dem gärna på instagram: dora.sara.inredning