Barkarös nya område gotö - på landet men ändå nära stan

Granne med stan - naturen runt hörnet

Där pulsen från stadslivet och naturen möts hittar du Barkarös nya område - hemtrevliga och barnvänliga Gotö. Här får du det bästa av två världar inom en radie av knappa åtta kilometer. 

Beläget bara meter från Barkarö, närmare bestämt på andra sidan Gotövägen, har området de senaste åren kommit att bli navet för Västerås småbarnsfamiljer. Till stor del tack vare den smarta gatustrukturen som med återvändsgränder och optimerade ytor skapar en tryggare och hemtrevligare miljö.

Närheten till Fullerös golfbana, fotbollsplaner, bad- och båtplats, fina lekplatser, goda grannar och vackra motionsspår fulländar vardagen för hela familjen. Och kanske är det just det som utmärker Gotö - att det finns rum för både och. Både barnlek och egentid, lugn och energi, stadsliv och natur.

Skog och vatten bara en promenad bort

Här bor du i en modernare tappning av Astrid Lindgrens mysiga Bullerbyn där du kan låta barnen cykla själva mellan husen eller sparka boll på gatan utan att du behöver oroa dig. De två grundskolorna, varav en tillhör Gotö och en Barkarö, räknas till Västerås mest populära. Området kan dessutom skryta med en ny förskola. 

På närbelägna Lövuddens badplats finns stora gräsytor, varma stenhällar, brygga och en liten sandstrand som lämpar sig bra för barnfamiljer.

Byggnationen av området Gotö påbörjades redan 2008. Innan dess möttes den som körde Johannisbergsvägen ut mot vattnet, i första hand av åkrar. Åkrar, bondgårdar och kor. 

Och även om korna nu fått sällskap av lekande barn och strosande föräldrar har mycket bevarats av den natursköna omgivningen. Varken skogen eller vattnet är längre bort än en promenad, och med stan på bekvämt köravstånd har du aldrig mer än minuter till allt du kan tänkas behöva.

Granne med stan - naturen runt hörnet

Håll liv i golfdrömmen

Fullerö golfbana skulle kunna sägas vara det perfekta mötet mellan natur och sportliv. Banan kantas av åker och skogsmark, som dessutom rymmer en hel del vikingalämningar för den som är intresserad. Varje år hålls en rad golftävlingar på 18-hålsbanan men Fullerö är lika mycket en plats för grannarna att umgås på.

Fullerö golfbana

Alla som bor nära skogen vet att det är oslagbart att kunna snöra på sig skorna och vara i spåret på några minuter. En frisk löptur med barrdoft ger nya krafter när småbarnslivet tär på energinivån. 

I Barkarö finns det ett ca 2 km långt, svagt kuperat motionsspår i blandskog som är belyst fram till kl. 22 på kvällen. Vintertid vid snö är det dessutom spårat för längdskidor. 

 

Om du vill variera löpningen i spåret, kan du som här springa eller promenera längs med golfbanan och Gotövägen. Då får du se mer av omgivningarna och det öppna landskapet

Vi har låtit arkitekten placera våra tre husmodeller på de tjugo tomter som finns i området. Vi har en övergripande tanke kring områdets karaktär - att det ska upplevas genomtänkt, tryggt och vackert. Vissa husmodeller passar helt enkelt bäst på vissa typer av tomter beroende på bland annat dess storlek, topografi, form och förhållande till solens rörelser under dagen.

Intresseanmälan

Vill du bo på Gotö?

Klicka här