välkommen till

Natursköna Gotö, Barkarö

Där pulsen från stadslivet och naturen möts hittar du Barkarös hemtrevliga och barnvänliga granne Gotö. Vårt nyaste bostadsområde är specialritat av arkitekten Peter Stenberg för att passa dig och din familj. 

 

Beläget bara meter från Barkarö, närmare bestämt på andra sidan Gotövägen, har området de senaste åren kommit att bli navet för Västerås småbarnsfamiljer. Till stor del tack vare den smarta gatustrukturen som med återvändsgränder och optimerade ytor skapar en tryggare och hemtrevligare miljö. Men grannskapen delar mer än bara geografiskt läge. De två grundskolorna, varav en tillhör Gotö och en Barkarö, räknas exempelvis till Västerås mest populära. Området kan dessutom skryta med en splitterny förskola. 

På närbelägna Lövuddens badplats finns stora gräsytor, varma stenhällar, brygga och en liten sandstrand som lämpar sig bra för barnfamiljer.

Granne med stan, naturen runt hörnet

Skog och vatten en promenad bort

Byggnationen av området Gotö påbörjades redan 2008. Innan dess möttes den som körde Johannisbergsvägen ut mot vattnet, i första hand av åkrar. Åkrar, bondgårdar och kor. Och även om korna nu fått sällskap av lekande barn och strosande föräldrar har mycket bevarats av den natursköna omgivningen. Varken skogen eller vattnet är längre bort än en promenad, och med stan på bekvämt köravstånd har du aldrig mer än minuter till allt du kan tänkas behöva.

Mycket har bevarats av den natursköna charmen.

Håll liv i golfdrömmen

Fullerö golfbana skulle kunna sägas vara det perfekta mötet mellan natur och sportliv. Banan kantas av åker och skogsmark, som dessutom rymmer en hel del vikingalämningar för den som är intresserad. Varje år hålls en rad golftävlingar på 18-hålsbanan men Fullerö är lika mycket en plats för grannarna att umgås på.

Fullerö golfbana

I Barkarö finns ett ca 2 km långt, svagt kuperat motionsspår i blandskog som är belyst fram till kl. 22 på kvällen. Vintertid vid snö är det dessutom spårat för längdskidor.

Om du vill variera löpningen i spåret, kan du som här springa eller promenera längs med golfbanan och Gotövägen. Då får du se mer av omgivningarna och det öppna landskapet. 

 

Vi har låtit arkitekten placera våra tre husmodeller på de tjugo tomter som finns i området. Vi har en övergripande tanke kring områdets karaktär - att det ska upplevas genomtänkt, tryggt och vackert. Vissa husmodeller passar helt enkelt bäst på vissa typer av tomter beroende på bland annat dess storlek, topografi, form och förhållande till solens rörelser under dagen.

En stad i staden

Gotö är en så kallad trädgårdsstad. Det innebär att husen ligger närmare varandra och gatan. Allt för att skapa en känsla av gemenskap. Men tack vare att husen är genomtänktt placerade i förhållande till varandra, slipper du samtidigt insyn. Samtliga tomter har egen trädgård och gatorna kantas av träd och buskar, vilket bidrar till den naturnära upplevelsen. En slags Bullerbyn i modern tappning, skulle man kunna säga. 

 

 

Intresseanmälan

Vill du bo på Gotö?

Klicka här