välkommen till

Natursköna Gotö, Barkarö

Där pulsen från stadslivet och naturen möts hittar du Barkarös hemtrevliga granne Gotö. Vårt nyaste bostadsområde är specialritat av arkitekten Peter Stenberg för att passa dig och din familj. 

 

Översiktskarta Gotö område

Beläget bara meter från Barkarö, närmare bestämt på andra sidan Gotövägen, har området de senaste åren kommit att bli navet för Västerås småbarnsfamiljer. Till stor del tack vare den smarta gatustrukturen som med återvändsgränder och optimerade ytor skapar en tryggare och hemtrevligare miljö. Men grannskapen delar mer än bara geografiskt läge. De två grundskolorna, varav en tillhör Gotö och en Barkarö, räknas exempelvis till Västerås mest populära. Området kan dessutom skryta med en splitterny förskola. 

 

Vi har låtit arkitekten placera våra tre husmodeller på de tjugo tomter som finns i området. Vi har en övergripande tanke kring områdets karaktär - att det ska upplevas genomtänkt, tryggt och vackert. Vissa husmodeller passar helt enkelt bäst på vissa typer av tomter beroende på bland annat dess storlek, topografi, form och förhållande till solens rörelser under dagen.

Blir det en bildtext här.

 På närbelägna Lövuddens badplats finns stora gräsytor, varma stenhällar, brygga och en liten sandstrand som lämpar sig bra för barnfamiljer.

 

Skog och vatten en promenad bort

Byggnationen av området Gotö påbörjades redan 2008. Innan dess möttes den som körde Johannisbergsvägen ut mot vattnet, i första hand av åkrar. Åkrar, bondgårdar och kor. Och även om korna nu fått sällskap av lekande barn och strosande föräldrar har mycket bevarats av den natursköna omgivningen. Varken skogen eller vattnet är längre bort än en promenad, och med stan på bekvämt köravstånd har du aldrig mer än minuter till allt du kan tänkas behöva.

 

 

Mycket har bevarats av den natursköna charmen.

 

Fullerö golfbana

På Fullerö Golfklubb hittar du en 18-hålsbana som kantas av vacker omgivning i form av åkrar och skogsmark.

 

 

I Barkarö finns ett ca 2 km långt, svagt kuperat motionsspår i blandskog som är belyst fram till kl. 22 på kvällen. Vintertid vid snö är det dessutom spårat för längdskidor. Om du vill variera löpningen i spåret, kan du som här springa eller promenera längs med golfbanan och Gotövägen. Då får du se mer av omgivningarna och det öppna landskapet.

Intresseanmälan

Vill du bo på Gotö?

Klicka här