Gör det själv

Prickar, kvarts och murriga tapeter.

Inredningsspecialisten Dora Nacsa delar med sig av sina trendspaningar för 2017.  

 1. En trend som under förra året framför allt syntes i offentliga miljöer och kontorsutrymmen börjar nu leta sig in i våra hem. Det gäller att vara stadig på handen när vi nu färgar in alla ytor och möbler i samma färgton!
 2. De vita tonerna får konkurrens av en betydligt mörkare palett under 2017. Mörkgrönt, vinrött, grått och svart, på väggar, möbler och inredningsdetaljer.
 3. 2017 är prickarnas år. Vi vill ha färgstänk och fläckar i alla dess färger och former!
 4. Den gröna vågen som gjort våra hus till välmående små djungler, fortsätter. Varje rum ska ha åtminstone en krukväxt av något slag. Och om det börjar bli slut på lediga utrymmen skapar vi nya. Vi hänger dem från taken och bygger piedestaler. Allt för våra härliga växtligheter!
 5. Marmortrenden når nya nivåer och släpper in fler färger och variationer. Kombineras med fördel även med uppstickaren kvarts.
 6. Vi älskar lampor! Allt som kan användas som ljuskälla, gärna även sådant som inte är utformat som en klassisk lampa. Vår nya belysning ligger närmare konst än något annat.
 7. Om du trodde (och kanske i hemlighet hoppades) att mässingen var på uttågande, trodde du fel. Även om silver och krom också vill vara med på ett hörn är det mässingen som fortsätter dominera på våra inredningsprylar.


  Stänkmålat är Doras trendtips nr 3.   Djungeltrenden fortsätter - varje rum ska ha minst en krukväxt.   Västeråsbaserade Dora Alexandra Nacsa är inredningsarkitekt med fokus på offentlig miljö.