AROSEKEN I SAMARBETE MED REBOX

Köp, skänk och plantera - för miljön

För att minska miljöpåverkan så har Rebox skapat ett kretslopp för flyttkartonger.

Det är både smidigt, ekonomiskt och miljövänligt

De säljer flyttkartonger – men de ser även till att du får kartongerna levererade till dörren. De hämtar dessutom upp kartongerna när flytten är klar - om du så önskar.

För var 10:e flyttkartong som hämtas upp, så planteras det ett träd via Vi-skogen. Det blir alltså ett win-win för moder jord. Ett fantastiskt initiativ tycker vi. 

Det enda som du behöver göra är att lämna plats för flyttkartongerna i ditt förråd eller garage och sedan skänka kartongerna till Rebox kretslopp. Då hämtar de upp kartongerna GRATIS!

I samarbete med Rebox så kan du nu köpa flyttkartonger – till rabattpris

Priser

Enkelwell-lådor: 20 kr/styck inkl. leverans (ord. pris 25 kr/styck). Lådorna är förpackade 10 och 10.

Dubbelwell-lådor: 25 kr/styck inkl. leverans (ord. pris 30 kr/styck). Lådorna är förpackade 10 och 10.

För att beställa flyttkartonger (samt avhämtning av dessa) så skickar du bara ett mejl till info@rebox.nu så hjälper de dig. Läs mer om Rebox här: Rebox.

På Facebook och Instagram kan du dessutom följa deras fantastiska arbete.

- Tillsammans gör vi skillnad - 

 

Vi-skogen planterar träd som tar människor ur fattigdom

 

Hur då, undrar du? Jo, träden bidrar till ökade skördar – både direkt och indirekt. Träden ger frukt, foder till djuren ved och byggmaterial. Träden gör också att böndernas grödor växer bättre: träden hindrar bördig jord från att spolas bort vid kraftiga skyfall, ger skugga mot stark sol och binder näringsrikt kväve i marken. Att odla träd och grödor tillsammans för en hållbar miljö och bättre levnadsförhållanden är basen i Vi-skogens arbete. Metoden kallas agroforestry. Och vi kallar agroforestry för biståndets superhjälte, eftersom metoden slår två flugor i en smäll: minskad fattigdom och bättre klimat.

Läs mer om Vi-skogen och deras arbete här: Vi-skogen