Där pulsen från stadslivet och naturen möts

Barnvänliga Barkarö

Här får du det bästa av två världar inom en radie av knappa åtta kilometer. 

Området har de senaste åren kommit att bli navet för Västerås småbarnsfamiljer. Till stor del tack vare den smarta gatustrukturen som med återvändsgränder och optimerade ytor skapar en tryggare och hemtrevligare miljö.

Närheten till Fullerös golfbana, fotbollsplaner, bad- och båtplats, fina lekplatser, goda grannar och vackra motionsspår fulländar vardagen för hela familjen. Här finns det rum för både barnlek och egentid, lugn och energi, stadsliv och natur.

Skog och vatten bara en promenad bort

Här bor du i en modernare tappning av Astrid Lindgrens mysiga Bullerbyn där du kan låta barnen cykla själva mellan husen eller sparka boll på gatan utan att du behöver oroa dig. De två grundskolorna räknas till Västerås mest populära. Det finns även en förskola i området. 

På närbelägna Lövuddens badplats finns stora gräsytor, varma stenhällar, brygga och en liten sandstrand som lämpar sig bra för barnfamiljer.

Byggnationen av området påbörjades redan 2008. Innan dess möttes den som körde Johannisbergsvägen ut mot vattnet, i första hand av åkrar. Åkrar, bondgårdar och kor. 

Och även om korna nu fått sällskap av lekande barn och strosande föräldrar har mycket bevarats av den natursköna omgivningen. Varken skogen eller vattnet är längre bort än en promenad, och med stan på bekvämt köravstånd har du aldrig mer än minuter till allt du kan tänkas behöva.

Granne med stan - naturen runt hörnet

Håll liv i golfdrömmen

Fullerö golfbana skulle kunna sägas vara det perfekta mötet mellan natur och sportliv. Banan kantas av åker och skogsmark, som dessutom rymmer en hel del vikingalämningar för den som är intresserad. Varje år hålls en rad golftävlingar på 18-hålsbanan men Fullerö är lika mycket en plats för grannarna att umgås på.

Fullerö golfbana

Alla som bor nära skogen vet att det är oslagbart att kunna snöra på sig skorna och vara i spåret på några minuter. En frisk löptur med barrdoft ger nya krafter när småbarnslivet tär på energinivån. 

I Barkarö finns det ett ca 2 km långt, svagt kuperat motionsspår i blandskog som är belyst fram till kl. 22 på kvällen. Vintertid vid snö är det dessutom spårat för längdskidor. 

 

Om du vill variera löpningen i spåret, kan du som här springa eller promenera längs med golfbanan och Gotövägen. Då får du se mer av omgivningarna och det öppna landskapet

 Här nedan ser du hur de tre olika husmodellerna kommer att placeras.

Intresseanmälan

Vill du bo på Barkarö, etapp 2?

Klicka här