Västerås bor i Aroseken

Våra områden

Vill du flytta hemifrån, men ändå ha nära till föräldrahemmet? Bor du för stort och vill byta till något mindre, eller tvärtom? Eller bor du kanske i en annan stad, men längtar ”hem”? Har du, precis som vi, Västerås i ditt hjärta? Då hoppas vi att du hittar det du söker på ett av de områden där vi har hyreslägenheter att erbjuda. 

Vi har totalt ca 700 hyreslägenheter, placerade över hela Västerås. Här nedan ser du vilka bostadsområden vi har lägenheter i.

Brottberga

På Brottberga har vi 10 herrgårdsvillor med totalt 40 st lägenheter, fördelade på   3 - 4 rum och kök. Varje lägenhet har en egen liten trädgårdsyta, och på gården eller i en separat länga finns ett förråd och en carport med motorvärmaruttag.

Herrgårdsvillorna ligger mitt i det hemtrevliga villakvarteret i Brottberga by. Kvarteret omges av en fin natur nära Vedbobacken, och i närheten finns det 2 st 18-hålsbanor för dig som är golfintresserad. Från Brottberga tar du dig snabbt till Erikslunds Shopping Center, och till city tar du dig på ca 15 - 20 minuter med buss eller cykel.

Gotö

På Gotö har vi 4 herrgårdsvillor med totalt 16 st lägenheter, fördelade på 4 rum och kök. Varje lägenhet har en egen liten trädgårdsyta, en parkering med motorvärmare och ett förråd.

Där pulsen från stadslivet och naturen möts hittar du Barkarös hemtrevliga granne Gotö. Beläget bara meter från Barkarö, närmare bestämt på andra sidan Gotövägen, har området senaste åren kommit att bli navet för Västerås småbarnsfamiljer. De två grundskolorna, varav en tillhör Gotö och en Barkarö, räknas exempelvis till Västerås mest populära. Området kan dessutom skryta med en splitterny förskola. På närbelägna Lövuddens badplats finns stora gräsytor, varma stenhällar, brygga och en liten sandstrand som lämpar sig bra för barnfamiljer. Till city tar du dig på ca 30 - 35 minuter med buss. Fördrar du att åka bil, så är det nära till Johannisbergsvägen, där du sedan tar dig vidare till ditt mål.

Barkarö

I Barkarö har vi 20 st lägenheter, fördelade på 3 - 4 rum och kök.  Varje lägenhet har balkong eller uteplats med en egen liten trädgårdsyta och i separata längor finns ett förråd. 16 lägenheter har en carport och 8 lägenheter har en parkeringsplats.

Barkarö är ett mycket barnvänligt, naturnära område med närhet till lekplatser, isbana och fotbollsplaner samt vackra promenadstråk, motionsspår och Fullerö Golfbana. De två grundskolorna, varav en tillhör Gotö och en Barkarö, räknas som Västerås mest populära. Det finns även en ny förskola i området. På närbelägna Lövuddens badplats finns stora gräsytor, varma stenhällar, brygga och en liten sandstrand som lämpar sig bra för barnfamiljer. Till city tar du dig på ca 30 - 35 minuter med buss. Fördrar du att åka bil, så är det nära till Johannisbergsvägen, där du sedan tar dig vidare till ditt mål.

Lillhamra

På Lillhamra har vi 4 herrgårdsvillor med totalt 16 st lägenheter, fördelade på 4 rum och kök. Varje lägenhet har en egen liten trädgårdsyta, en parkering med motorvärmare och ett förråd.

Till Lillhamra tar du dig lätt med cykel, buss eller bil. Cykelnätet är väl utbyggt i området och en cykel/gångbro finns över E18 till närliggande Hälla köpcentrum. Här finns en förskola, flera mindre samt en större lekplats, och i närheten finner du Hamre IP med flera fotbollsplaner. Du har även nära till natursköna Björnön, som bjuder på bad, äventyr och motionsspår. Till city tar du dig på ca 15 - 20 minuter med buss eller cykel. Föredrar du att åka bil, så är det nära till E18, där du snabbt tar dig vidare till ditt mål. 

Malmaberg

På Malmaberg har vi 36 st lägenheter, fördelade på 1 - 2 rum och kök.

Malmaberg är ett äldre, trivsamt område med mycket grönska. Härifrån har du nära till fina naturområden och till två av Västerås stora arbetsplatser, Finnslätten och Västmanlands Sjukhus. Malmaberg ligger ca 5 - 10 minuters bilväg från Hälla köpcentrum, och till city tar du dig på ca 10 - 15 minuter med buss eller cykel.

Nordanby Äng

På Nordanby Äng har vi 48 st lägenheter, fördelade på 1 - 3 rum och kök.

Nordanby Äng ligger intill kulturhistoriska och vackra Nordanby Gård, norr om Skallberget och Nordanby småhusområde. Här bor du med vinbärsbuskar, äppelträd och dina egna odlingar runt knuten, samtidigt som du snabbt och enkelt tar cykeln eller bussen ner till city på ca 10 - 15 minuter. Här finns även en fantastiskt fin lekpark för barnen och hela området är dessutom rökfritt.

Blåsbo/Norrmalm

I Karlslunds herrgård har vi 10 st lägenheter, fördelade på 2 - 4 rum och kök. Här har vi genomfört en varsam ombyggnation. Lägenheterna har högt i tak och genomgående parkettgolv i hall, sovrum och vardagsrum, samt vackra nygamla fönster och allmogedörrar. De rymliga trapphusen har bibehållits i herrgårdsstil.

Fastigheten ligger ett stenkast från Svartån, med endast 10 minuters promenad längs med ån in till city. Här har du nära till Vallby Friluftsmuseum, Mälardalens högskola samt Rocklundaområdet med motionsspår och idrottsanläggningar.

Skallberget

På Skallberget har vi 244 st lägenheter, fördelade på 1 - 4 rum och kök. De flesta med balkong eller uteplats. 

Kvarteret ligger vid Karlfeldtsgatan på populära Skallberget. Omgivningen består av stora, öppna gräsytor med uppvuxna träd och buskar, och en barnvänlig utemiljö utrustad med bra lekplatser. Till city tar du dig på ca 15 - 20 minuter med buss eller cykel. Du har dessutom nära till Rocklundaområdet med motionsspår och idrottsanläggningar.

Trumslagarbacken

På Trumslagarbacken har vi 93 st lägenheter, fördelade på 1,5 - 4 rum och kök. Huset har rymliga och luftiga entréer med glastak som ger ljusa trapphus, samt ett låst parkeringsdäck under tak. Byggnaden är utformad så att de flesta lägenheterna har bra solvärden och utsikt över Svartån.

Kvarteret ligger i en mycket vacker miljö vid Svartån, med närhet till Vallby Friluftsmuseum och Rocklundaområdet. Promenera längs med det vackra Svartåstråket, och du är i city på 10 minuter.

Öster Mälarstrand

På Öster Mälarstrand har vi 47 st lägenheter, fördelade på 2 - 4 rum och kök.

En oas på ca 5 - 10 minuters cykelavstånd från city, som bjuder på bryggor, båtar och folkliv. Bor du på Öster Mälarstrand har du nära till bad, skridskoåkning, småbåtshamn, härliga grönområden och trevliga promenadstråk längs med Mälaren. Här får du ett kvalitetsboende med sjöutsikt i bästa läge.