Att köpa hus hos Aroseken

9 steg till nybyggt

Det finns många frågor inför ett husköp, oavsett om du köper begagnat eller bygger nytt. Det du vinner på att köpa nybyggt hus via oss, är att vi blir din trygga famn genom alla delar i processen – från planering till bygge, interiörval, försäkringar och ekonomi.

 

Steg 1 - Informationsmöte

Vid försäljningsstart anordnar vi informationsmöten i vårt Showhouse, som ligger i vårt kontor på Badhusgatan 5. Då berättar vi mer om området, tomterna och husen. Du kan också välja en enskild träff om det passar dig bättre. Du förbinder dig inte till något och det är helt kostnadsfritt.

  

Steg 2 - Boka hus/tomt

Om du under informationsmötet tycker att det känns rätt, men vill ha ytterligare några dagar till att fundera, kan du boka ett hus/tomt mot ett uppvisat lånelöfte. När du bestämt dig för att gå vidare bokar vi ett nytt möte för avtalsskrivning.

 

Steg 3 - Avtalsskrivning

Tillsammans med oss skriver du ett köpekontrakt och ett entreprenadavtal. Köpekontraktet innehåller en överlåtelseförklaring och storlek på köpeskillingen. Entreprenadavtalet reglerar hur entreprenaden ska genomföras och finansieras. Du betalar in handpenning på marken (10% av markkostnaden) samt 1:a Lyft enligt entreprenadavtalet.

 

Steg 4 - Betalning

Du betalar ett fast pris på hela entreprenaden. Betalningen är uppdelad i en så kallad lyftplan på sex lyft. Du betalar vid bestämda tidpunkter först efter att viss aktivitet i byggnationen är genomförd enligt planen.

 

Steg 5 - Försäkringar

Att köpa hus är det största köp många gör under sin livstid, och det är viktigt att du känner dig trygg genom hela processen. Vi går i det här steget noga igenom de tre olika försäkringar som vi tecknar för din räkning.

 

Steg 6 - Tillval

Nu börjar den roliga resan med att ge huset en personlig prägel. Hos oss gör du tillval för interiörer. Vad gäller val för målning, tapet, kakel, klinkers och el, gör du det i möten med våra utvalda partners.

 

Steg 7 - Besök på bygget

På grund av skaderisken vid de många kritiska moment som sker under pågående byggnation får du inte gå in i huset på egen hand innan det är färdigt. Däremot gör vi gemensamma besök så att du ska få se ditt blivande hem växa fram.

 

Steg 8 - Slutbesiktning

En slutbesiktning sker när bygget är klart och genomförs av en opartisk besiktningsman. Besiktningen ingår i kontraktssumman. I samband med denna visar du också upp att slutbetalningen för huset är gjord.

 

Steg 9 - Inflyttning

Äntligen dags att flytta in! Vi lämnar över nycklarna och hälsar dig varmt välkommen hem. En ny, spännande fas i livet börjar.